Twentehoes gaat Twents praten makkelijker maken: start met inloopspreekuren en kuieravonden

Hoe maken we het makkelijker om Twents met elkaar te praten? Met die vraag houden onze streektaalcollega’s zich dagelijks bezig. Het Twentehoes heeft nu een oplossing voor de mensen die enorm bedreven zijn in Twents spreken én de mensen die nog iets meer onzekerheid ervaren als ze Twents praten: inloopspreekuren en kuieravonden.

Op vrijdag 4 maart vindt de eerste editie van het inloopspreekuur plaats. Vanaf dan vindt het inloopspreekuur iedere eerste vrijdag van de maand plaats. Tijdens dit inloopspreekuur kan iedereen terecht met een vraag over de Twentse taal. Zit je bijvoorbeeld met een vertaling? Of wil je een evenement of activiteit in het Twents organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? Daar zitten we ervoor! Aanmelden of reserveren is niet nodig, want je kan gewoon binnenlopen tussen half tien en twaalf uur.

Op 8 maart is de eerste editie van het Kuiercafé. Deze avond is bedoeld voor mensen die graag wat meer Twents willen praten, maar dit nog best wel spannend vinden. Tijdens deze avonden nodigen we een spreker uit, een zogenoemd ‘antrapper’, die een onderwerp aansnijdt waar je vervolgens met elkaar over in gesprek gaat. De eerste antrapper is Jan Bornerbroek. Hij gaat vanaf half acht ’s avonds in gesprek over de boerenmagie. Kom jij met ‘m kletsen? Dan kun je je aanmelden door een mailtje te sturen naar hallo@kulturhusborne.nl.

Het Twentehoes biedt onderdak aan de Twentse taal en cultuur. Van voorlezen tot dialectmuziek, van streektaal in de zorg tot een dialectblad voor basisschoolleerlingen. In het Twentehoes leeft het Twents volop. Alle organisaties die zich met het Twents bezighouden, zijn hier van harte welkom.

De inloopspreekuren en kuieravonden vinden plaats in het Kulturhus Borne. Ze zijn allebei gratis te bezoeken. Voor het inloopspreekuur hoef je je niet aan te melden. Voor het Kuiercafé is een aanmelding wel nodig. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Kulturhus Borne. In hun agenda staan deze twee activiteiten opgenomen.