Zeg ie leerzen of  stevels? En broek of boks? Straks of dommiet? Met het project Heksen en Blauwvarven wilt streektaolorganisatie Huus van de Taol en het Drents Archief Drentse woorden en oetdrukkings vanneis op batterij brengen en nei leven inblaozen. Daorveur zuukt ze  vrijwilligers. Op dinsdag 4 oktober is der een veurlichtingsaovend in Beilen.

Het project richt zuch op woorden die nog prima gebroekt worden kunt, zoas seins veur soms, of iene half staon veursteunen. Het giet dus niet um woorden die al zó lang niet meer gebroekt wordt dat zowat gieniene ze nog kent of woorden die gien toepassing meer hebt in de samenleving van nou. De projectnaam Heksen en Blauwvarven is ofleid van een oetdrukking die veul Drenten nog wal kent, maor niet vaak meer gebroekt. ‘Ik kan niet heksen en blauwvarven tegeliek!’. Het is een manier um te vertellen daj te veul heui op de vörk kregen hebt en niet alles tegelieks doen kunt.

Vrijwilligers zöcht

 Elkenien die dat wil, kan metwarken an dit project deur een liestie met zien selectie van woorden en oetdrukkings naor het Huus van de Taol te sturen via huusvandetaol.nl/heksen.

As vrijwilliger kuj ok de boer op en interviews doen, of woordenliesten deurzuken. Hoe dat giet heur ie op dinsdag 4 oktober op de veurlichtingsaovend. Dizze begunt um 19.30 uur in het Huus van de Taol (Raadhuisplein 1, Beilen).

Opgeven kan via info@huusvandetaol.nl of deur te bellen: 0593-371010.