In de gemeente Westerwolde is de Grunneger Weke begonnen! Van 17 t/m 24 maart kun je meedoen aan activiteiten die met de Groningse taal en cultuur te maken hebben. Giny Luth, wethouder van Cultuur, geeft op vrijdag 17 maart om 19.30u het startschot voor de Grunneger Weke met een kanonschot bij Dorpshuis de Voortgang in Wedde. Ook is er de prijsuitreiking van de 28ste Grunneger Schriefwedstried Westerwolde. Met muziek van Josien Bakker en Shantykoor Störmwind. Dit onderdeel is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Schriefwedstried.

Verhoalenpad en expo
Tijdens de Meertmoand Streektoalmoand is er van alles te doen in de omgeving van Westerwolde. De hele maand is er het Grunneger Verhoalenpad. Het egelpad wordt Stiekelzwienpad. Loop de route langs de egelpaaltjes en ontdek wat er gebeurt met Ad Kat en Ko Knien. De route start bij de Noordmee en is vrij te bewandelen. In het gemeentehuis van Westerwolde is tot eind maart de tentoonstelling Memorabilia van Geert Drenth uit Sellingen, een rasverzamelaar, te bezoeken.

Memoryspel en lezing over tradities
Op zondag 19 maart is er een natuurwandeling rond Wollinghuizen onder leiding van een Gronings sprekende gids en in de week er op zijn er verschillende Grunneger activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Zoals het Memoryspel voor jong en oud bij MFA de Koningsspil en Steunstee Bellingwolde, ‘mit kovvie en wat lekkers’. Er is een lezing van Jochem Abbes in de Bibliotheek Ter Apel over folklore en tradities in Westerwolde, door de ogen van ds. Harmanus Stoel, kom naar de Grunneger Middag in Ter Apel of Grunneger Verhoalen luisteren in de bibliotheek van Vlagtwedde.

Pubquiz Grunnen
Voor jongeren is er op de woensdag een speciale ‘Pubquiz Grunnen & Gemainte’ in de Meet Bellingwolde, en gemeente en de Regionale Scholen Gemeenschap Ter Apel organiseren de jaarlijkse pubquiz voor hun leerlingen. Er worden op verschillende locaties ‘Grunneger Verhoalen’ verteld en Grunneger Middagen.

Als afsluiter is er zaterdag de radiouitzending Jong&Wilt die haildaal in het Grunnegs is. Radio Westerwolde organiseert dit in samenwerking met Stichting Welzijn Westerwolde.

Benieuwd wat er allemaal nog meer te doen is tijdens de Grunneger Weke in en om Westerwolde? Bekijk HIER het complete programma op de website van de gemeente Westerwolde.