Een piloot maakt een noodlanding in de woestijn en ontmoet een kleine prins. De kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en over andere planeten die hij bezoekt en de merkwaardige bewoners die hij daar aantreft. Dit prachtige sprookje, geschreven voor jong en oud door Antoine de Saint-Exupéry, is wereldwijd geliefd. Herman Finkers schreef de Twentse vertaling en presenteert dit boek op donderdag 21 september bij RTV Oost. De boekpresentatie zie je om 20.05 uur op TV Oost.

In een speciale uitzending praat Herman Finkers met Monique Sleiderink over het boek, de bijzondere illustraties en de Twentse taal. Ook leest hij stukjes voor.

De eerste uitgave van De Kleine Prins verscheen in 1943 in de Verenigde Staten, zowel in het Engels als in het Frans. Het boek is in meer dan vierhonderd talen en dialecten vertaald en verschijnt nu van de hand van Herman Finkers voor het eerst in het Twents.

De boekpresentatie van Herman Finkers’ Et Heanige Preenske zie je op donderdag 21 september om 20.05 uur. De uitzending wordt om 23.05 uur herhaald op TV Oost. Deze uitzending is ook online terug te kijken op www.rtvoost.nl en in de gratis RTV Oost-app.