Cultuurcentrum Hogeland start het cursusseizoen met vier culturele doedagen in de gemeente Het Hogeland. Op 1, 2, 8 en 9 september worden workshops gegeven voor jong en oud. Centrum Groninger Taal & Cultuur biedt op alle locaties de Broescursus Gronings aan.

Broescursus Gronings: Wat moakt het oet
De broescursus is een korte en laagdrempelige cursus Gronings, bijvoorbeeld voor mensen die recentelijk van buiten de provincie hier naartoe zijn verhuisd en graag meer willen weten over de regionale taal en cultuur. Maar ook voor wie al langer in de provincie woont, maar om wat voor reden dan ook nog maar weinig in aanraking is gekomen met het Gronings is deze cursus de moeite waard.

De nadruk ligt op het begrijpen en (beginnen) spreken van het Gronings, waarbij ook de Groninger cultuur aan bod komt. Zo brengt docent Gronings Reinder van der Molen op 1 september in Bedum onder andere het lied ‘Wat moakt het oet’ van de immens populaire Groninger zanger en dichter Ede Staal onder de aandacht.

Programma
Op de website van Cultuurcentrum Hogeland is een overzicht te vinden van alle activiteiten die in het kader van de Doedagen worden aangeboden. Een kort overzicht van de Broescursussen gegeven door verschillende CGTC-docenten Groninger taal:

1 september 15:30 en 16:30 –
De Meenschaar, Bedum – Broescursus door Reinder van der Molen

2 september 15:00 en 16:00 –
De Fakkel, Uithuizen – Broescursus door Wil Werkman

8 september 16:30 en 18:30 –
De Kunstkerk, Warffum – Broescursus door Wil Werkman

9 september 14:30 en 15:30 –
De Blauwe Schuit, Winsum – Broescursus door Piet Reitsema

Meer taalcursussen Gronings
Wil je meer weten over taalcursussen in het Gronings? Dit najaar organiseert het CGTC taalcursussen voor verschillende niveaus en op verschillende locaties in Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van het CGTC.